Keresés

Éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás

Módszertani útmutató az éghajlatváltozás hatásainak érzékenységvizsgálatához és kitettség elemzéséhez:  Új szakmai útmutató ITT.


Javaslatkérés kitüntetésekre

Az MMK Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége javaslatokat kér a következő kitüntetések adományozására:

1. A „Környezet Védelméért” kitüntetést az Elnökség 2003-ban alapította. Azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. Javaslatot bárki tehet. Évenként max. 3 fő díjazható.

2. A „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntető oklevelet 2004-ben alapította a Tagozat Elnöksége. A kitüntetést a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban, szakmérnök képzésben országos szinten mutatott kimagasló teljesítményért lehet megkapni a felsőoktatásban résztvevő intézmények vezetői által beküldött javaslatok alapján. Évenként max. 3 fő díjazható.

3. A „Környezetvédelmi Diplomadíj” odaítéléséről az egyetemek által beküldött diplomadíj pályázatok értékelése után a tagozaton belül működő Bizottság javaslata alapján a Tagozat elnöksége dönt. Az egyetemek az MSc ill. osztatlan képzésben részesült hallgatók környezetvédelmi témájú diplomadolgozatával pályázhatnak.

Részletek ITT.


Környezetmérnöki Konferencia


IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a korábbiaktól eltérően Debrecen Városának kérésére 2019. november 7-8-án közösen rendezi meg az Az Ipar napjai Debrecenben 2019 c. rendezvényét a Debreceni Egyetem Műszaki Karán, melyhez kapcsolódva Tanszékünk Környezetmérnöki Konferenciát és Szakmai Napot szervez.

A Tudományos Konferencia és Szakmai Nap 2019-ben az általános környezetvédelem témakörben rendezi meg a tanácskozását, melyre tisztelettel várjuk szakmai előadók, PhD és egyetemi hallgatók, valamint cégek képviselőinek jelentkezését.

A konferencia jó lehetőséget teremt arra, hogy a jelentkezett szakemberek, illetve előadók az alábbi témakörökben mutassák be tevékenységüket, kutatási eredményeiket, szakmai tapasztalataikat:
•        Környezetmenedzsment,
•        Környezetgazdálkodás,
•        Környezetvédelmi eljárások (víz-, szennyvízkezelés, levegőminőség-védelem, talajgazdálkodás, hulladékgazdálkodás stb.),
•        Környezetvédelmet érintő jogi szabályozás,
•        Fenntartható fejlődés,
•        Energiagazdálkodás,
•        EHS szakember, szakmérnök vagy menedzser szerepe a környezetvédelemben,
•        egyéb környezetmérnöki vagy környezetvédelmi témák.

A konferencia nyelve magyar, ahol az előadások mellett poszterek bemutatására, illetve a cégek és vállaltok számára kiállítási részvételre is van lehetőség.
A konferencia és szakmai nap célja, hogy lehetőséget adjon a fenti témában érdekelt cégek szakemberei számára a cég tevékenységének bemutatására, valamint szakmai együttműködések kezdeményezésére.

Az előadások anyaga 4-6 oldal terjedelemben, tudományos szakcikk formájában jelenik meg az ISBN számmal ellátott, elektronikus kiadványban (kétnyelvű Műszaki és Menedzsment Tudományi Közlemények; http://ijems.lib.unideb.hu/).

Határidők:
Szakkiállításon résztvevő cégeknek:
Regisztráció: 2019. október 18-ig a jelentkezési lap megküldésével

Konferencián résztvevőknek:
Regisztráció: 2019. október 04-ig a jelentkezési lap és az egy oldalas absztrakt megküldésével A szakcikkek beküldési határideje: 2019. október 16.

Kapcsolattartó:
Izbékiné Szabolcsik Andrea, tanársegéd, szabolcsikandi@eng.unideb.hu

Részvételi díjak:
Szakmai előadóknak és résztvevőknek: Ingyenes
Kiállítóknak: 120.000 Ft + ÁFA, ami magába foglalja 2 fő résztvevő meghívását a rendezvényre.

Szükség esetén a résztvevők számára kollégiumi és szállodai helyek állnak rendelkezésre. Ennek költségét a szervezők nem tudják fedezni!

A kiállítási díjat banki átutalással 2019. október 25-ig kell teljesíteni.

A kiállítási díjat a jelentkezés visszaigazolása és a számla kézhezvétele után kérjük majd átutalni.
Adatok a banki átutaláshoz: IBAN: HU 13 szám/BIC kód: 10034002-00282871-00000000; Számlavezető bank:
Magyar Államkincstár Észak-alföldi Regionális Igazgatóság; 4026 Debrecen, Hatvan u. 15. Swift kód: HUST HU HB, Közösségi adószám: 17782218 Átutaláskor szükséges megjegyzés: DE MK, Környezetmérnöki Tanszék, Környezetmérnöki Szakmai Nap 2019: 5D5UBCBCGKON/247,*név vagy cégnév*

Várjuk szíves jelentkezésüket, részvételüket rendezvényünkön!

üdvözlettel és minden jót kívánva:

Dr. Kocsis Dénes László
tanszékvezető, egyetemi docens megbízásából

Dr. Bodnár Ildikó
főiskolai tanár

Debreceni Egyetem, Műszaki Kar,
Környezetmérnöki Tanszék
4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4.
Tel: 52/415-155/77825, 77827, 77815  Fax: 52/418-643
Mobil: 30/981-6794

E-mail: bodnari@eng.unideb.hubodnari@yahoo.com _______________________________________________
Kvtsz.eng mailing list
Kvtsz.eng@levlista.unideb.hu
https://levlista.unideb.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/kvtsz.eng