Keresés

Hírek

Hírek

2019-07-10

Kaposvár University invites you to the  International Conference on Sustainable Economy and Agriculture to be held on November 14, 2019,  which aims to explore sustainability related issues in economy and agriculture.  
Further details are HERE.
Hírek

2019-08-06

Módszertani útmutató az éghajlatváltozás hatásainak érzékenységvizsgálatához és kitettség elemzéséhez:  Új szakmai útmutató ITT.


Javaslatkérés kitüntetésekre

Az MMK Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége javaslatokat kér a következő kitüntetések adományozására:

1. A „Környezet Védelméért” kitüntetést az Elnökség 2003-ban alapította. Azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. Javaslatot bárki tehet. Évenként max. 3 fő díjazható.

2. A „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntető oklevelet 2004-ben alapította a Tagozat Elnöksége. A kitüntetést a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban, szakmérnök képzésben országos szinten mutatott kimagasló teljesítményért lehet megkapni a felsőoktatásban résztvevő intézmények vezetői által beküldött javaslatok alapján. Évenként max. 3 fő díjazható.

3. A „Környezetvédelmi Diplomadíj” odaítéléséről az egyetemek által beküldött diplomadíj pályázatok értékelése után a tagozaton belül működő Bizottság javaslata alapján a Tagozat elnöksége dönt. Az egyetemek az MSc ill. osztatlan képzésben részesült hallgatók környezetvédelmi témájú diplomadolgozatával pályázhatnak.

Részletek ITT.


Környezetmérnöki Konferencia


A Debreceni Egyetem Környezetmérnöki Tanszéke  Környezetmérnöki Konferenciát és Szakmai Napot szervez. Ideje: 2019. október 10-11. A konferencia jó lehetőséget teremt arra, hogy szakmai előadók, Ph.D. és egyetemi hallgatók, valamint cégek képviselői az alábbi  témakörökben mutassák be tevékenységüket, kutatási eredményeiket, szakmai tapasztalataikat: Környezetmenedzsment, környezetgazdálkodás, környezetvédelmi eljárások (víz-, szennyvízkezelés, levegőminőség-védelem, talajgazdálkodás, hulladékgazdálkodás stb.), környezetvédelmet érintő jogi szabályozás, fenntartható fejlődés, energiagazdálkodás, EHS szakember, szakmérnök vagy menedzser szerepe a környezetvédelemben,egyéb környezetmérnöki vagy környezetvédelmi témák.
Az előadások mellett poszterek bemutatására, illetve a cégek és vállaltok számára kiállítási  részvételre is van lehetőség.  Az előadások megjelennek a kétnyelvű Műszaki és Menedzsment Tudományi Közlemények (http://ijems.lib.unideb.hu/) elektronikus folyóiratban.  További részletek ITT.