Keresés

vészhelyzet

A mérnöki kamara intézkedései a veszélyhelyzetben

Valamennyi területi mérnöki kamarát arra kérik, hogy a meghirdetett és száz főnél több résztvevőre számító programokat mondják le, a képzéseket átmenetileg függesszék fel. A már meghirdetett és a következő napokban megrendezésre kerülő (100 főnél kisebb) programok esetében a szervező kamarák mérlegeljék, hogy ezeket még megtartják-e.
Kérik a területi kamarák segítségét, hogy minden kamarai tagot és mérnök kollégát tájékoztassanak a telefonos vagy elektronikus ügyintézési lehetőségekről, hogy a napi ügyintézés során is a minimálisra lehessen szorítani a személyes jelenlétet igénylő ügyeket.
A veszélyhelyzeti időszak elhúzódása esetén nehézségbe ütközhet (vagy egyenesen lehetetlenné válhat) a következő hónapokban esedékes területi taggyűlések és az országos küldöttgyűlés határidőben történő megtartása. Amennyiben ez a helyzet fennáll, tájékoztatást fognak kérni a megfelelő hatáskörrel rendelkező szervezetektől, hogy az egyes törvényi, számviteli kötelezettségeket hogyan lehet a rendkívüli helyzetben teljesíteni.