Keresés

Hírek

Hírek

2021-12-052021. szeptember 16-án, a Környezetvédelmi Tagozat ünnepi díjátadó ülésén Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke,  Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósága igazgatója, Dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke és Parragh Dénes tagozatunk elnöke, az országos kamara alelnöke adta át a Környezet Védelméért díjakat, a Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért kitüntető okleveleket és a Környezetvédelmi Diploma Díjakat.

A dijátadást megelőzően Kőrösi Csaba és Dr. Radics Kornélia tartott előadást.

Hírek

2021-12-05

Elkészült a Környezetvédelmi Tagozat új, 2021-es kiadványa: 
Éghajlatvédelmi vizsgálatok módszertana és az azt megalapozó adatbázisok alkalmazása
Szakmai útmutató, amelyik ITT elérhető.

Hírek

2021-12-05

A Magyar Mérnöki Kamara elnöksége a Tiszteletbeli Mérnöki Kamarai Tag címet adományozta többek közt Dr. Bándi Gyulának és Dr. Kaderják Péternek.

Dr. Bándi Gyula jogász, a MTA doktora, címzetes egyetemi tanár, az Alapvető Jogok Biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese. Az elismerést részére a vízgazdálkodás értékeinek megőrzése és a vizek fenntarthatósága érdekében folytatott sikeres munkájának elismeréseként, valamint a tervezői és szakértői mérnöki munka objektív megítélésének támogatásáért adományozták.

Dr. Kaderják Péter közgazdász, energetikai kutató. A címet az energetikai szabályozás, valamint a klíma- és energiapolitika területén végzett úttörő munkája, továbbá a hazai energiapiac liberalizációjában folytatott tevékenysége és magas színvonalú posztgraduális oktatói munkájának elismeréseként kapta meg.